Gratis verzending binnen 24u

Hulp nodig? 076-303 35 96

logo alumexx dark 2
Zoeken

⚡ Chat voor een korting, niet geldig op acties ⚡

image.png

Veilig werken op grote hoogte is van cruciaal belang. Op grote hoogte ben je kwetsbaar en een kleine fout kan ernstige gevolgen hebben. Bij Alumexx staat veiligheid op de eerste plaats. Al onze producten voldoen aan de strengste eisen en normen, omdat we geloven dat je alleen met veilig klimmateriaal echt beschermd bent. We streven ernaar om jouw veiligheid optimaal te waarborgen en daarom worden de geldende normen regelmatig aangepast, waaronder de recente wijzigingen die van kracht zijn sinds eind 2021.

Een belangrijke Europese norm in de steigerbranche is de NEN-EN 1004-1. Deze norm bevat nauwkeurige veiligheidsaspecten voor rolsteigers, waaronder materiaal, belasting, veiligheidsvoorschriften en andere aspecten. Bij Alumexx hechten we niet alleen waarde aan het voldoen aan de Europese normen met onze materialen, maar ook aan het correcte gebruik ervan. De recente wijzigingen hebben betrekking op onder andere de ondergrens waarboven de norm van toepassing is (voor welk soort steigers), het gebruik van leuningen en kantplanken, de platformhoogte en de afstand tussen twee platformen, de stabiliteit en de beveiliging tegen opwaaien.

Nieuw geleverde platformen bij Alumexx zijn aan beide zijden voorzien van een opwaaibeveiliging. Op de werkvloer zijn heup- en knieleuningen en kantplanken verplicht, terwijl tussenvloeren zijn voorzien van heup- en knieleuningen. Tevens is het toegestaan om bij slechts één platformniveau (tijdelijk) de heup- en knieleuning aan de gevelzijde te verplaatsen, maar alleen als de afstand tussen gevel en steiger op werkniveau minder is dan 15 cm. De afstand tussen de platformniveaus onderling mag maximaal 2,25 m zijn en de afstand tot het 1e platformniveau is beperkt tot maximaal 3,40 m.

De vernieuwde EN 1004-norm en het A-blad zijn nu van toepassing op rolsteigers met een hoogte van 0 tot 12 meter, waar dit voorheen vanaf 2,5 tot 12 meter platformhoogte gold. Dit betekent dat alle steigers, ongeacht de vloerhoogte, moeten voldoen aan deze normen.

Rolsteiger kopen bij Alumexx

Bij Alumexx hoef je je geen zorgen te maken over de productveiligheid. Onze klimmaterialen voldoen aan de strengste en nieuwste normen. Jouw veiligheid kan alleen worden gegarandeerd als je werkt volgens de gestelde normen. Als je vragen hebt over het veilig werken op steigers volgens de geldende normen, staan we klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op via onze klantenservice. Wij zijn beschikbaar via mail of telefoon, jouw veiligheid is onze prioriteit en we assisteren je graag verder.

De waardering van www.alumexx.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2249 reviews.

Hoofdmenu