Gratis verzending binnen 24u

Hulp nodig? 076-303 35 96

logo alumexx dark 2
Zoek

⚡ Chat voor een korting, niet geldig op acties ⚡

Alumexx Cradle-to-Cradle ( Alumexx-CC )zal zich gaan focussen op het attenderen van ondernemers en consumenten dat een gezond milieu én geld besparen een goede combinatie kan zijn. . Als jong bedrijf willen wij volledig meegaan in de nieuwe trends naar een circulaire economie. Men kan straks in het programma van Alumexx hun oude, afgekeurde Klimmaterialen inleveren , dat hierbij door ons gewogen en beoordeelt wordt. Dit zal gebeuren met een geijkt systeem, waarvan digitaal een gewichtsdossier afgegeven wordt. Vanuit hier wordt een waardecoupon opgemaakt. Deze waardecoupon is in te leveren bij iedere Alumexx dealer in België en Nederland. Voor de waarde van deze coupon mag men bij Alumexx voor dit bedrag weer aan nieuwe materialen besteden. De te vergoeden kiloprijs is per dag afhankelijk van een mix van o.a. oud aluminium, staal en kunststof schrootprijzen. Daar Alumexx hiermee een schakel uit de keten overslaat én dat de klant weer direct een besteding doet in Alumexx artikelen, zullen er interessante omreken factoren ontstaan voor beide partijen.

Dit systeem werkt zowel voor de Alumexx dealer, als voor de online verkoop. Alle Alumexx dealers in Nederland en België werken als aanleverpunt. Alumexx haalt de te recyclen materialen eens per week op bij de Alumexx -CC punten , tijdens de reguliere leveringen, en zamelt alles in bij het Alumexx hoofdkantoor in Etten-Leur. Hier worden alle materialen gedemonteerd ,gesorteerd en eventueel verwerkt, waarna deze weer aangeleverd gaan worden bij de vaste leveranciers van grondstoffen van Alumexx.
Deze gebruiken dan deze materialen o.a. weer voor de productie van nieuwe materialen en grondstoffen voor de aanvoer van halffabricaten voor Alumexx producten. Hiermee is de cirkel weer rond en ontstaat er een win-win situatie voor klant, leverancier en milieu.

Voor meer vragen en/of informatie : recycling@alumexx.nl

“ Alumexx is constant op zoek naar de ultieme mix van een beter milieu én winstgevendheid “

De waardering van www.alumexx.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2224 reviews.

Hoofdmenu