Gratis verzending binnen 24u

Hulp nodig? 076-303 35 96

logo alumexx dark 2
Zoek

⚡ Chat voor een korting, niet geldig op acties ⚡

image 2.png

Veilig werken op grote hoogte is van vitaal belang. Ongeacht de kwaliteit van uw kamersteiger, het niet naleven van de wet- en regelgeving kan ernstige gevolgen hebben. Wij hechten veel waarde aan veiligheid en werken voortdurend aan het optimaliseren en verbeteren van onze producten. Al onze klimmaterialen voldoen aan de strengste normen in wet- en regelgeving. De geldende normen worden regelmatig bijgewerkt door instanties, waaronder de recente wijzigingen die eind 2021 zijn ingevoerd.

De productie en het gebruik van kamersteigers zijn onderworpen aan verschillende regels. De norm EN 1004 omvat alle aspecten van een kamersteiger, zoals materiaal, belasting, veiligheid en prestatie-eisen.

Onlangs zijn enkele normen met betrekking tot het gebruik van kamersteigers gewijzigd. Dit omvat onder andere de ondergrens waarboven de norm van toepassing is, het gebruik van leuningen en kantplanken, de platformhoogte en de afstand tussen twee platformen, de stabiliteit en de beveiliging tegen opwaaien. Doordat de vernieuwde EN 1004 nu ook van toepassing is op steigers met een vloerhoogte vanaf 0 meter (voorheen 2,5 meter), heeft dit ook gevolgen voor het gebruik van kamersteigers.

Enkele wijzigingen opgesomd:

• Rolsteigers met een platformhoogte vanaf 1 meter moeten rondom voorzien zijn van leuningwerk, inclusief heup- en knieleuningen, evenals kantplanken. Bovendien dient de rolsteiger van binnenuit betreden te worden.
• Voor kleine (kamer)rolsteigers zijn extra stabiliteitsvoorzieningen vereist.
• Bij een platformhoogte tot 1 meter moeten heupleuningen aan alle vier zijden aanwezig zijn, en knieleuningen aan drie zijden.
• Als er bij een platformhoogte tot 1 meter sprake is van extra valgevaar, bijvoorbeeld bij het werken op verdiepingsvloeren waarbij er kans bestaat dat arbeidsmiddelen van de verdiepingsvloer vallen (vastgesteld op basis van een RI&E), dan is aan drie zijden een kantplank noodzakelijk.

Kamersteiger kopen bij Alumexx

Wij begrijpen dat deze wijzigingen van invloed kunnen zijn op uw werkwijze, maar ze vergroten wel uw comfort en veiligheid op grote hoogte. Heeft u vragen over de wijzigingen in wet- en regelgeving voor kamersteigers? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij staan klaar om u verder te helpen.

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een kamersteiger? Bekijk dan ons assortiment online. Ons aanbod is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en is geproduceerd met behulp van de beste machines, materialen en vakmensen. Indien u hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

De waardering van www.alumexx.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2224 reviews.

Hoofdmenu