Keuring klimmaterialen

Heeft u weleens stilgestaan bij het jaarlijks keuren van uw klimmaterialen? Bijvoorbeeld het laten keuren van uw steigers of ladders en trappen. Het is jaarlijks verplicht om klimmateriaal bij professioneel gebruik te laten keuren (volgens de NEN 2484 norm bij ladders en trappen en de EN1004 norm bij steigers). Hiermee zorgt u ervoor dat u veilig werkt met klimmateriaal en u voorkomt eventuele hoge boetes bij een controle door de inspectie SZW.

Alumexx biedt u de mogelijkheid om uw klimmaterialen volgens de NEN 2484 norm bij ladders en trappen en de EN1004 norm bij steigers, te laten keuren. Op basis van de belangrijkste elementen worden uw klimmaterialen gekeurd, zodat de klimmaterialen weer veilig in gebruik kunnen worden genomen. Uw ladders laten keuren? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier, dit kan uiteraard ook voor het laten keuren van uw steigers. 

Keuring klimmaterialen aanvragen

Via onderstaand formulier kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor een keuring van uw klimmaterialen, op een door u aangegeven locatie. Vul het formulier zo compleet mogelijk in, mocht u bepaalde velden niet kunnen invullen, dan kunt u deze ook leeg laten. Na het invullen van het formulier nemen wij binnen 2 werkdagen telefonisch contact met u op voor verdere informatie. 

Trappen/Ladders

 

Bordestrap

Aantal sporten

Merk

Bouwjaar

Aantal stuks

Doppen vervangen

Dubbele trap

Overige trappen

Trappen overig:


Vouwladder

Telescoopladder

Enkele ladder

Tweedelige ladder

Driedelige ladder

Ladders overig:


Steigermateriaal

 

Merk

Bouwjaar

Aantal

Gebreken

Kamersteiger vouwunit

Opbouwframes

Platformen

Platform met luik

Horizontaal schoor

Diagonaal schoor

Stabilisator

Wielen

Kantplanken

Borgclips

Overige onderdelen

Steigermateriaal overig:

Valbeveiliging overig:


Foto’s toevoegen (optioneel)

Mocht het nodig zijn om foto’s toe te voegen dan kan dan eventueel. Let op er geldt een maximum van 10mb. U kunt later altijd meer foto’s aanleveren nadat wij contact met u hebben opgenomen :


Aanvullende informatie (optioneel)

Indien u nog extra aanvullende informatie wilt melden dan kan dat hier :

Vaak gestelde vragen

De belangrijkste reden is natuurlijk de veiligheid van u en uw werknemers. Daarnaast is het jaarlijks verplicht om klimmateriaal bij professionele gebruik te laten keuren.
Hiermee zorgt u ervoor dat u veilig werkt met klimmateriaal en u voorkomt eventuele hoge boetes bij een controle door de inspectie SZW.
Mocht er een ongeval gebeuren met ongekeurd klimmateriaal dan zal de verzekering niets uitkeren.

Ja natuurlijk, wij komen bij u langs ! Alumexx biedt juist de mogelijkheid voor het keuren bij u op locatie. Zo heeft u er het minste last van en kunnen uw werkzaamheden gewoon doorgaan. Tevens zijn onze keuringsmeester in de mogelijkheid om direct kleine reparaties uit te voeren, en eventuele onderdelen te vervangen.

Bij een keuring worden uw ladders, trappen en ander klimmateriaal visueel onderzocht op gebreken en slijtage. Bij een keuring voorzien we alle goedgekeurde materialen weer van een nieuw keuringslabel en na afloop ontvangt u een keuringsrapport voor de verzekering. Het afgekeurde klimmateriaal kunnen wij voor u afvoeren.

Keuringen en inspecties van ladders en trappen worden door onze Keurmeesters uitgevoerd volgens de norm NEN 2484 en het Besluit Draagbaar Klimmaterieel.
Keuringen van Rolsteigers en rolsteiger onderdelen worden uitgevoerd volgens de norm EN1004.

Dat hangt af van de hoeveelheid te keuren ladders, trappen en rolsteigers. Wat  bijdraagt aan een zo laag mogelijke prijs is als de materialen schoon zijn en alles mooi bij elkaar ligt.
Wij voorzien ieder onderdeel van een keuringssticker, dus als de materialen schoon en droog zijn dan gaat dit voorspoedig. Wij hanteren eerlijke en scherpe tarieven.

Fabrikanten en wetgever verplichten  jaarlijkse service en onderhoud voor van klim- en valveiligheidsvoorzieninge. Alle valbeveiligingsproducten klein of groot, dienen gekeurd en onderhouden te worden. U moet op de veiligheid van de voorzieningen kunnen vertrouwen. Daarnaast is het conform de Arbowet (onder andere artikel 8.1 t/m 8.4 en Arbobesluit 3.16) wettelijk verplicht om medewerkers veilig te laten werken en het risico op vallen te minimaliseren.